• Momentan avem kit-uri reparat casete directie pentru aproximativ 500 de modele auto!!! Oferta noastra se actualizeaza saptamanal!
Suntem filiala in Romania a firmei EUROTEXSO, firma ce activeaza pe piata mondiala de aproximativ 20 de ani avand in spate experienta de peste 45 de ani in domeniul motoarelor si a sistemelor hidraulice.
Sperand ca vom ajunge curand în topul distribuitorilor din domeniul tehnicii de etansare, Eurotexso Distribution activează în România din anul 2011. Ingineri principali, sefi de productie si mecanici auto cu experienta in reconditionarea casetelor colaboreaza incontinu pentru conceperea acestor kit-uri prin repararea casetelor de directie. Unii dintre ei au inceput aceasta activitate in urma cu aproximativ 20 de ani avand o vasta experienta in domeniul tehnicilor de etansare si respectiv a casetelor de directie.
Garantia calitătii produselor comercializate de firma Eurotexso Distribution este dată nu numai de renumele si experienta de peste 20 ani in acest domeniu, cât si de parteneriatele cu furnizori de renume mondial. Exportam simeringuri, o-rings si Kit-uri de reparatie in Asia, Africa, America de Sud si Centrala – in peste 30 de tari – si incercam prin calitate si un pret scazut sa ne impunem pe piata exigenta a Uniunii Europene.
Kit-urile au garantie 1 an de zile, Certificate de Conformitate, Certificate de Calitate, Patent al producatorului.
In cele ce urmeaza va facem o introducere in fascinanta si complexa lume a directiei de la inceputul ei si pana in zilele noastre si va invitam in Ramura SERVICII a site-ului nostru pentru a vedea cateva filmulete care va vor explica pe larg mecanismul directiei si locurile unde isi gaseste aplicabilitatea montarea acestui KIT!!!
• Directia autovehiculului
Directia si controlul deplasarii autovehiculului
Directia, sistemul de control al directiei autovehiculului, are rolul de a indrepta directia de deplasare a autovehiculului catre directia de mers dorita de conducatorul acestuia. Acest lucru este realizat prin schimbarea orizontala a planului rotilor directoare fata de planul longitudinal al autovehiculului.
Directia este caracterizata de manevrabilitate, tinuta de drum, rulaj rectiliniu pe teren orizontal al autovehiculului, stabilitate in deplasare si viraje, redresare.
Directia este considerata stabila daca dupa viraj autovehiculul are tendinta de a se redresa la starea de deplasare rectilinie in plan orizontal.
Unul din rolurile directiei este atenuarea socurilor transmise de roti la volan.
Directia si componentele sale principale:
• Sistem directie
– Volan
– Ax volan
– Caseta directie (servo-asistata, mecanica, servotronic, electrica,)
– Semi-caseta directie
– Pompa servo (actionare electronica sau prin curea)
– Levier directie
– Bieleta directie
– Cap bara
• Inventator
Inventatorul oficial al sistemului de directiei este Jessup W. George, ideea lui fiind patentata in 20 februarie 1934 de catre Francis W. Davis, patent no. 1947991 USA.
Dupa cativa ani, in 1954, Charles F. Hammond inregistreaza aceeasi inventie la Canadian Intellectual Property Office. Primul automobil echipat cu caseta de directie a fost Chrysler Imperial produs de Chrysler Corporation in 1951.
Directia si unghiul de convergenta al rotilor
• Directia unghi convergenta
Un aspect important al directiei este unghiul de asezare a rotilor sau unghiul de convergenta. Acesta este determinat de inchiderea rotilor directoare in sensul de mers cu fata, masurand distanta dintre marginile interioare ale jantelor in plan orizontal la nivelul axei rotilor (A-B). Rezultatul masuratorii trebuie sa fie acelasi pentru vehicul gol si vehicul incarcat. Un unghi convergent (A < B = negativ) determina inclinarea spre interior a marginii anterioare a rotilor directoare si de aici uzura pneurilor la exterior, in timp ce un unghi divergent (A > B = pozitiv) conduce la inclinarea spre exterior a marginilor anterioare ale rotii si uzura pneurilor la interior.
• Unghiul de fuga al rotilor
Unghiul de fuga este determinat de diferenta dintre planul axei directiei vehiculului si planul vertical al axei rotilor.
• Unghiul de cadere al rotilor
Unghiul de cadere este determinat de inclinarea verticala a rotilor directiei spre interior sau spre exterior, fapt ce conduce la uzura inegala a pneurilor pe suprafata de contact.
• Directia servo-asistata sau servodirectia
Directia servo-asistata reprezinta actionarea sistemului de directie si a rotilor directoare cu ajutorul unui sistem hidraulic, electro-hidraulic (servotronic) sau electric.
• Directia actionata hidraulic
Atunci cand rotim volanul, miscarea coloanei acestuia se transmite ansamblului pinion-cremaliera prin intermediul unei bare de torsiune. In acelasi timp, rotind volanul, actionam si distribuitorul rotativ care deschide circuitul catre pistonul hidraulic. La mers rectiliniu, neavand nici o forta la volan, distribuitorul rotativ nu este actionat iar presiunea exercitata de piston este nula. Pistonul hidraulic este solidar cu cremaliera.
In functie de directia de rotatie a volanului, lichidul sub presiune va ajung fie spre stanga, fie spre dreapta pistonului, astfel forta exercitata de acesta se va suprapune peste forta de actionare a soferului, micsorand efortul la volan. Pompa de inalta presiune este antrenata de cureaua de accesorii. Cantitatea de lichid furnizat de pompa depinde de viteza motorului. Pompa trebuie sa fie conceputa in asa fel incat sa ofere fluxul adecvat si atunci cand motorul este la ralanti. Ca urmare cresterea vitezei motorului conduce la cresterea fluxului de lichid si a presiunii acestuia in instalatie. Pentru a limita aceasta presiune este montata o supapa de siguranta
• Directia actionata electro-hidraulic (servotronic)
1. Indicator viteza
2. Unitate control electronic
3. Actuator presiune
4. Caseta directie hidraulica
5. Pompa servo-directie
6. Rezervor lichid hidraulic
7. Furtun servo-directie hidraulic
8. Ax volan
Sistemul de directie electro-hidraulic este folosit de foarte multi constructori auto pentru ca ofera un grad maxim de asistare la viteze mici sau in timpul parcarilor, iar la viteze mari efectul fiind invers (sau mult mai redus).
Fata de sistemul pur hidraulic, directia actionata electro-hidraulic vine echipata cu un dispozitv electronic care controleaza si variaza presiunea in caseta de directie. Este conectat la un senzor de la care primeste semnal legat de viteza autovehicului si la un senzor care este montat pe volan (sau coloana acestuia). La unele autovehicule acest sistem este integrat in ECU (Electronic Control Unit) sau poate fi o unitate electronica separata. Astfel cand viteza autovehiculului creste, unitatea de control limiteaza nivelul lichidului catre caseta de directie. Acest lucru ofera o stabilitate si un control mult mai bun al autovehiculului la viteze mari.
Exemplu: Ford T-Bird si Mercury Cougar
Ford a folosit prima oara acest tip de sistem in anul 1988 la modelul Lincoln Continental si in 1989 la Ford T-Bird si Mercury Cougar. Unitatea de control care asigura asistarea variabila a sistemului de directie (VAPS) primeste semnal de la doi senzori, unul montat pe sistemul de transmisie care ofera informatie despre viteza autovehicului si un senzor optic montat pe coloana volanului care transmite informatia legata de pozitia volanului (momentul acestuia).
La viteze de pana la 8 km/h, semnalul primit de unitatea de control a sistemului de directie este 0 miliamperi (mA), iar distribuitorul rotativ este deschis la maxim pentru o buna asistare.La viteza de 128 km/h, unitatea de control atinge un nivel maxim de semnal in valoare de 550 mA si atunci distribuitorul rotativ se va inchide pana la nivelul minim de functionare. Asistarea este redusa acum cu 50 % fata de nivelul maxim.
Senzorul optic de rotatie aflat pe volan poate modifica nivelul de asistare in fuctie de cat de repede conducatorul auto misca volanul. Astfel i se permite soferului sa faca miscari bruste.
• Directia actionata electric
La acest tip de sistem asistarea este realizata de un motor electric, controlat electronic. Eficienta energetica, costurile de intretinere mult mai reduse, dimensiunea, greutatea, zgomotul redus sunt principalele avantaje pe care le are directia asitata eletronic fata de cea electro-hidraulica. Sistemul de directie asistat electronic permite efectul servo si atunci cand motorul cu ardere interna este oprit. Sensul si marimea momentului de torsiune realizate de motorul electric sunt obtinute in urma informatiilor primite de la computerul de bord. Informatia ajunge la computer de bord (ECU) prin intermediul a doi senzori: cel care determina viteza autovehiculului (senzor de viteza) si cel care determina momentul de torsiune al volanului, aplicat de sofer (senzor de torsiune).
Directia asistata electronic se poate gasi la Acura NSX (a fost primul autoturism produs in serie cu aceasta functie), Toyota Prius, Toyota RAV4, Honda S2000, 2004-2009 Chevrolet Malibu, 2005-2009 Chevrolet Cobalt & Equinox etc.
La Toyota motorul electric poate fi inlocuit separat. La Honda sistemul de asistare electronica este intregrat in caseta de directie, la fel ca la GM, si aici la aparitia unei probleme de natura electrica va fi inlocuit in intregime.
General Motors monteaza motorul electric si unitatea de control corp comun cu coloana de directie, astfel ca la aparitia unei defectiuni se va schimba tot subansamblul. La sistemele de directie asistate electronic, in general la aparitia unei probleme, se va schimba tot subansamblul. Acest lucru poate fi considerat un inconvenient pentru ca pretul acestor echipamente este destul de mare.
Dupa inlocuirea acestuia este nevoie de o recalibrare a senzorului de pozitie al volanului. Aceste operatiuni se vor executa in unitati Service specializate.
In speranta ca ati gasit utile informatiile postate de noi va asiguram si pe aceasta cale ca va stam cu placere la dispozitie pentru orice sfat sau relatie in acest domeniu!
|
Domenii de utilizare :
• Auto
• Industrial
• Agricol
• Casnic
• Etansari de arbori care functioneaza in uleiuri, carburanti si apa, la temperaturi in zona de etansare in functie de material
Utilizate pentru etansari de arbori care functioneaza in uleiuri, carburanti si apa la temperaturi in zona de etansare in functie de material (vezi tabel).

Dimensiuni:
de la 4 x 16 mm (d x D), pana la 400 x 440 mm (d x D), toata gama de latimi.
Branduri:
– CORTECO (Italia), NOK (Japonia), SISTEM CONTA (Turcia), SUPTEX (Turcia), EUROTEXSO (Turcia) *vezi mai jos detalii producatori
Material
NBR (nitrilic)
ACM (acrilic)
MVQ(siliconic)
FPM (viton)
|
Temperatura in zona de etansare
– 50 … + 120 C
– 20 … + 150 C
– 50 … + 200 C
– 20 … + 250 C
|
Exemplu cod comanda:
simering 20*30*5 NBR (interior=20 mm, exterior=30 mm, latime=5 mm, cauciuc nitrilic)
DESCRIERE PRODUCATORI:
• CORTECO se poate spune fara dubii ca este “Specialistul in simeringuri”
Probabil stiti ca in limba italiana numele de marca Corteco in opinia publica
s-a asimilat atat de tare cu numele de produs simering, ca in loc de simering
sau garnitura de etansare se pronunta : Corteco?
Acest lucru este posibil prin asigurarea angajamentului fata de calitatea
produselor si datorita experientei acumulate din 1932, timpul trecut care a
transformat simeringul din piele in simeringul modern sintetic din zilele noastre.
Simeringurile fabricate de Corteco optimizeaza ungerea oricaror suprafete de contact si
rezista le cele mai mari sarcini.
• NOK – o marca japoneza relativ noua pe piata mondiala insa cu o atat de mare expansiune datorata calitatii de necontestat a produselor.
Cel mai important lucru de spus despre acestia este faptul ca utilizeaza la maxim capacitatile tehnologice, de neegalat pe plan mondial, a specialistilor in sisteme hidraulice si pneumatice si inginerilor japonezi.
• SISTEM CONTA – o marca recunoscuta in Turcia si pe plan mondial ca inovator in productia de simeringuri, cu o istorie de invidiat pana si pentru casele regale, afacere de familie pornita acum peste 40 de ani, aceasta firma are cele mai mari contracte de livrare cu zecile de rafinarii din Turcia si din zona Golfului Persic unde asigura peste 80% din piata industriala, marile trusturi prelucratoare si producatoare de fier, otel etc. cumpara de la SC datorita raportului calitate pret de invidiat.
• SUPTEX – o fabrica de 11000mp, o “armata” de peste 200 de angajati, un spirit de echipa de invidiat si orientarea catre satisfacerea nevoiilor clientilor, iata ce caracterizeaza aceasta uzina creatoare de simeringuri pentru orice sistem hidraulic.
• EUROTEXSO – fara nici un dubiu acest trust este SPECIALISTUL MONDIAL IN CASETE DE DIRECTIE. Nu exista caseta de directie sa nu-i aiba kitul, nu exista posibiliatatea de a pleca nesatisfacut de rezultatele colaborarii chiar daca aceasta nu este si materializata printr-o actiune de cumparare, serviciile post vanzare sunt excelente iar momentan firma produce Kit-uri de reparatie pentru peste 400 de modele auto! Garantia produselor este de un an de zile iar produsele sunt in curs de certificare si omoloogare R.A.R.
|
Un intreg colectiv de profesionisti a stat de la inceputul afacerii noastre la baza conceptului RETTA. Numai impreuna cu clientii nostrii – printre care speram sa va numarati si dumneavoastra – imaginam, concepem si realizam produsele pe care vi le oferim iar aceasta relatie directa ne permite sa intelegem nevoile si cerintele fiecarei meserii, lucru valabil de 25 de ani…
Datorita comunicarii cu utilizatorii finali, RETTA realizeaza scule inovatoare care corespund cu acuratete asteptarilor profesionistilor din intreaga lume care lucreaza in domeniul industriei si auto.
Pe langa un excelent raport calitate – pret, odata deveniti clientii nostrii, va stam la dispozitie si cu urmatoarele facilitati:
- Contact clienti;
- Servicii on-line;
- Informatii tehnice;
- Instructiuni de siguranta;
- Ajustari mecanice.
Cu ajutorul dumneavoastra speram sa ne putem mentine standardele ridicate si in pas cu cerintele pietei, tinand cont ca avem un departament de cercetare ce este la curent cu orice utilaj si automobil creat si cu orice tehnologie nou aparuta, si sa putem pastra ideile in care credem si pentru care muncim, facand o “obsesie” din calitate, o “obligatie” din satisfacerea nevoilor clientului si o “pasiune” din apropierea de clientii nostrii. Inginerii proiectanti si cercetatorii au facut din conceptie, fabricatie si testare o “vocatie” si ne mandrim ca instrumentele noastre sunt imitate de catre cele mai mari firme producatoare din domeniu.
Cu un singur clic accesati catalogul nostru de produse pe care il puteti descarca on-line in calculatorul dumneavoastra avand in dreptul fiecarui produs specificatiile si parametrii tehnici dar si preturile pentru a va fi mai usor in luarea unei decizii si compararea produselor si a raportului calitate-pret. Fara discutii ca un bun plan de marketing si management include si anumite discount-uri si facilitati, in functie de cerintele si de volumul comenzilor dumneavoastra, in acest sens pentru o oferta personalizata adresati-va direct unui consultant de vanzari ale carui date de contact le veti gasi la rubrica CONTACT!
|